Foto staiagres loyaal.png

Waar staan wij voor?

Lyvia heeft als missie zoveel mogelijk mensen, jong en oud, mét en zonder beperking te ondersteunen in de huidige participatiemaatschappij waarin wij met z’n allen leven. Het doel is het leven van deze mensen leuker te maken.

 

Onze visie: Studenten bemiddelen voor mensen die hulp of ondersteuning zoeken en zo generaties en doelgroepen verbinden, mensen die elkaar niet meer vanzelfsprekend tegen komen. Mensen verbinden op basis van een klik.

Onze kernwaarden: Loyaliteit, betrouwbaarheid, behulpzaamheid, empathie en transparantie

Onze kracht

  • Het verbinden van verschillende lagen van de maatschappij op basis van de klik.

  • Wij bieden ondersteuning op maat, het ondersteuningstraject wordt veelal als persoonlijk en meelevend ervaren.

 

Geen aanvraag is ons te gek! 

Ontstaan uit een intrensieke motivatie

Onze maatschappij verandert. We krijgen niet meer de zorg die we nodig hebben, maar er wordt eerst gekeken naar wat je zelf nog kunt, eventueel met hulp van je eigen omgeving. Heb je niemand in je eigen omgeving die je kan helpen, dan kun je zelf hulp aanvragen. Deze hulp krijg je vrijwillig of betaal je zelf indien je dat kunt of middels een PGB (persoons gebonden budget). Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Één van de betaalde mogelijkheden is de inzet van een student door Lyvia begeleid en bemiddeld. 

Astrid Ticheler, de oprichtster van Lyvia. Astrid was zelf al 30 jaar dagelijks mantelzorger van haar moeder, samen met haar broer en zussen. Zij zag dat veel mensen om haar heen geen gezelschap en ondersteuning uit eigen omgeving kunnen of willen krijgen. Naasten hebben het vaak te druk, wonen ver weg of zijn er gewoonweg niet.
Hoe mooi is het dat studenten van Lyvia deze leegte kunnen opvullen?
Eenmaal aan het werk begon ze studenten te bemiddelen ter ondersteuning van de oudere doelgroep , onder het motto : ‘Jong en oud is samen goud’.
Nu ( 5jaar later) bemiddeld Astrid, samen met Wim Ringens & Lars Houben(Astrid's zoon),  studenten door héél Limburg voor alle lagen van de bevolking (voor jong en oud met en zonder beperking) onder het motto: ‘Lyvia maakt het leven leuker’.
Kortom, een mooie aanvulling op de zorg die voorkomt vanuit de intrinsieke motivatie & doorzettings- vermogen van Astrid!
Daarnaast betrekt  Lyvia studenten bij de uitvoer van maatschappelijke projecten in inmiddels 5 Limburgse gemeenten.

 

Team Lyvia stelt zich voor

Wim Ringens

Wim is een alleskunner met zijn ervaring, humor en team spirit is hij een onmisbaar persoon bij Lyvia.
Hij volgde de opleiding tot verpleegkundige en is vele jaren werkzaam geweest in de zorg o.a. als manager in de gehandicaptenzorg bij Daelzicht. Daarnaast is hij WMO makelaar geweest waarbij hij samen met collega's buurthuizen, werk- en vrije tijdsarrangementen in Limburg realiseerden. In zijn tijd als WMO makelaar is Wim in contact gekomen met Astrid. Als zoon uit een ondernemersgezin werd Wim gelijk enthousiast over Lyvia. Uit ervaring wist hij dat naast de ouderen en gezinnen met kinderen, vele andere doelgroepen deze aandacht en ondersteuning ook goed kunnen gebruiken: Gehandicapten, N.A.H. psychiatrie.

Aldus Wim; ‘Binden en verbinden van mensen en mensen inzetten op hun kracht is mijn Passie. We zeggen nooit nee tegen hulpvragen en denken altijd mee naar oplossingen. Iedereen met een hulpvraag kan zich melden.In al die jaren heb ik met veel plezier met studenten gewerkt. Al deze studenten zijn een mooie meerwaarde voor mij         en de zorg !' "
Wim sluit af : " Lyvia , Astrid Ticheler , Lars Houben en alle studenten; ik ben heel blij dat wij dit samen mogen doen.  Met z’n allen maken wij voor velen het leven leuker."

Contact:

Wim.ringens@lyvia.nl  
06 14686232

Astrid Ticheler

Astrid is de oprichter van Lyvia.
met de gedachte “Iedereen verdient de aandacht die mijn moeder ook ontving” stopte ze met haar werk in de commerciële dienstverlening en volgde de opleiding tot mantelzorgmakelaar. Deze opleiding in combinatie met haar vorige opleiding als gezondheidswetenschapper zorgt ervoor dat Astrid de juiste competenties bezit om de vraag en aanbod in het huidige zorgstelsel in evenwicht te brengen. Daarnaast is Astrid trotst dat ze samenwerkt me haar zoon Lars, dit familiair gevoel moeten de mensen die wij ondersteunen ook voelen.

 

Contact:

info@lyvia.nl
06 50464051

Astrid social.png
Cream and Mint Singles Awareness Day Quo

Lars Houben

Lars is  student Gezondheidswetenschappen te Maastricht. Sinds de oprichting van Lyvia werkte hij veel voor hulpvragers in het veld, tevens was hij ook de eerste student in het werkveld bemiddeld door Lyvia. Mede door deze ervaringen heeft hij zijn keuze voor GZW gemaakt.

Lars is een gedreven en enthousiast persoon die zijn werk vol passie en humor uitvoert. Hij is een echte team-player die Wim Ringens & Astrid Ticheler naast de PR ondersteunt bij interne zaken . Hij maakt gebruik van zijn netwerk, maakt studenten enthousiast om te werken en beschikt over creatieve/innovatieve ideeën die een toevoeging zijn voor Lyvia.
Zijn leergierigheid zorgt ervoor dat hij snel groeit in zijn functie en dat zijn bijdrage onmisbaar wordt voor  Lyvia. 
Lars voegt hier aan toe: ‘De mogelijkheid om de theoretische vaardigheden van mijn opleiding toe te passen in praktijk en op deze manier te zien dat het leven van vele mensen leuker wordt is voor mij heel waardevol. Door dit werk weet ik dat ik in de voetsporen van mijn moeder wil treden, die tevens ook nog eens Gezondheidswetenschappen heeft gestudeerd.’

Aantekening 2020-05-06 151552.png
Contact:

lars.houben@lyvia.nl  
06 46802328

 

Nena & Boellie

Elke maandag en dinsdag ondersteunen Nena & Boellie ons team in Sittard. Hier houden ze zich onder andere bezig met vraagstukken zoals :"Waar is de bal?", "Wanneer gaan we naar buiten?" en “Mag ik een knuffel?”.

Ze zijn de sfeermakers van het kantoor.. altijd blij, in voor een goed gesprek en zorgen voor genoeg beweging onder de werknemers.

Het duo Nena en Boellie zijn het hier helemaal mee eens en willen hieraan toevoegen: ‘ Werken bij Lyvia is een mooie kans voor onze glansrijke carrière.. de visie van Lyvia ‘mensen het leven leuker maken!’ is op ons het lijf geschreven.

Contact:

info@lyvia.nl

Nena en Boellie
 
No posts published in this language yet
Stay tuned...